100 Masters: 100 topstukken van de Brusselse musea

donderdag, 19 mei, 2016

Op 18 mei 2016 lanceerde de Brusselse Museumraad de campagne ‘100 Masters’ om de topstukken in de permanente collecties van de Brusselse musea te promoten. Bedoeling is het brede publiek – Brussels, Belgisch en internationaal – warm te maken voor de grote rijkdom van het Brusselse museumerfgoed. 41 Brusselse musea bundelen de krachten, van kunstmusea over wetenschappelijke musea en
musea voor techniek tot historische musea. Ook enkele schitterende voorbeelden van architectuur zijn vertegenwoordigd. Een uiterst divers en aantrekkelijk aanbod dus. 100 Masters wil toegankelijk, vernieuwend en ludiek zijn en trekt volop de kaart van digitale en sociale media. De campagne doet een frisse wind waaien door de vaste museumcollecties en hoopt de harten van zo veel mogelijk mensen – al dan niet trouwe museumbezoekers – te veroveren. De campagne voert bezoekers langs musea over heel Brussel en is dan ook een uitgelezen kans om de hoofdstad te (her)ontdekken en beleven.

Online communiceren, delen en verleiden
Centraal staat de ‘datingwebsite’ 100masters.brussels. Hier kan iedereen zijn/haar favoriet leren kennen uit een lijst van 100 Brusselse topstukken. De topstukken stellen zich voor met een persoonlijk profiel en verleiden de bezoeker tot een afspraakje in het museum.
Op 100masters.brussels, via Facebook, Twitter, Instagram en een speciale campagneblog komt
het publiek alles te weten over de 100 topstukken. Je kan ook online in interactie gaan met de musea
en ervaringen delen via de hashtag #100Masters. 100 dagen lang doen de topstukken hun verhaal in
woord en beeld, met weetjes en anekdotes op Instagram en blog.100masters.brussels. Ook de
#BrusselsMuseums verleiden het publiek via sociale media en wisselen onderling informatie uit.

Tal van activiteiten en dates met de Masters
Tussen 18 mei en 27 augustus zetten de Brusselse musea hun topstukken in de kijker met een
hele reeks activiteiten:  een bruisend openingsweekend, speeddates in diverse musea, ‘slow art’- en aperorondleidingen, en zelfs rondleidingen voor buitenlandse bezoekers in hun eigen taal op hun nationale feestdag. In een twintigtal musea werden speciale familie- en volwassenenparcours ontwikkeld. Het 100 Masters Museumplan en de Brussels Card 100 Masters bieden bezoekers een waaier aan mogelijkheden en voordelen om een museumbezoek te combineren met een boeiende citytrip.
- Alle afspraken met de 100 Masters vind je op 100masters.brussels en
www.brusselsmuseums.be/nl/activcat/31-100-masters-/-topstukken-van-de-brusselse-musea.
- Alle info om een bezoek aan Brussel te plannen is te vinden op visit.brussels/nl.

 

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Brusselse Museumraad

Mieke Deceuninck
02 512 77 80