Autoworld Brussels schakelt een versnelling hoger!

vrijdag, 6 mei, 2016

Tussen de grote tentoonstellingen van Autoworld door, zoals die van Vespa, die in april werd afgesloten, en die van Alpine, die tijdens de grote vakantie op de 1e verdieping van het museum zal worden ingericht, worden voor '... in the Spotlight' binnenkort twee mythische wagens naar voren geschoven: de Volvo Amazon die 60 jaar lang het straatbeeld verfraaide, en de Jeep Willys die driekwarteeuw lang heel wat stof deed opwaaien.  Voor beide evenementen worden telkens een tiental unieke auto's op de benedenverdieping van het museum opgesteld.

’60 Jaar Volvo Amazon’ - van 28 april tot 29 mei

Naar aanleiding van de 60e verjaardag van de Volvo Amazon plaatst Autoworld de verschillende versies van het model 'in the spotlight'. Daarbij ook een PV544, een P1800 en een 1800 ES (shooting break). De Volvo Amazon werd ontworpen door Jan Wilsgaard en hoewel de auto op 1 september 1956 aan de pers werd getoond, werden de eerste exemplaren pas in de lente van 1957 geleverd. In 1970 rolde de laatste Amazon van de productieband.  Op dat moment waren iets meer dan 667.000 voertuigen gebouwd, waarvan ongeveer 300.000 alleen al in Zweden. Deze tentoonstelling is een absolute aanrader voor al wie de nostalgie van de jaren ’60 en ’70 wil herbeleven.

’75 Jaar Jeep Willys’ - van 4 juni tot 30 juni

Dankzij de hulp van de Jeep Club Belgium plaatst Autoworld binnenkort een tiental modellen uit de periode 1946 tot 1986 en verschillende documenten, schaalmodellen en andere automobilia 'in the spotlight'. De Willys, die meer bekend is als de 'Jeep', is een van de eerste terreinvoertuigen in de geschiedenis van de auto. Het voertuig is zowel het embleem van de Tweede Wereldoorlog als een symbool van de vrijheid - een status die de Jeep te danken had aan zijn souplesse, zijn lage gewicht en zijn wendbaarheid. Waar het woord 'Jeep' vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Volgens sommigen zou dit het acroniem zijn van 'Just Enough Essential Parts' (net genoeg essentiële onderdelen). De Jeep Willys werd tot in het begin van de jaren '80 gebruikt.

De ‘Alpine Story’ - van 16 juli tot 4 september

Voor alle autoliefhebbers een story om niet te missen! Met ruim 40 tentoongestelde modellen krijgt Alpine tijdens de komende zomermaanden de volle aandacht in Autoworld. Een ommetje waard! Afspraak in Autoworld aan de Esplanade van het Jubelpark in Brussel. 7/7 open  van 10u tot 18u

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Autoworld

Patricia Raes
02 772 34 26