De markt is van én voor iedereen in Heusden-Zolder!

vrijdag, 13 mei, 2016

De multiculturele markt van Heusden-Zolder is met maar liefst 170 standhouders een begrip in Limburg en ver daarbuiten. Met zijn aanbod van onder meer exotische etenswaren, groenten, fruit, olijven, textiel,… is de markt een van de grootste van Limburg. Heel opvallend is dat bezoekers van ver buiten onze provincie- en landsgrenzen afzakken naar de mijnsite. Gelegen in een kader van fraai gerestaureerde gebouwen en relicten uit het mijnverleden, in de schaduw van de ZLDR Luchtfabriek, straalt deze markt het gastvrije karakter van deze gemeente uit.

Afgelopen woensdag bracht een flinke portie lentezon een grote stroom bezoekers op de been die massaal de weg vonden naar de inmiddels erg succesvolle tweewekelijkse multiculturele markt die elke 2de en 4de woensdag van de maand plaats vindt, telkens van 12 tot 17 uur.

Productendiversiteit en beleving troef!
De gemeente Heusden-Zolder werkt hard aan deze grote en gezellige markt met een enorme productdiversiteit. Zo was er afgelopen woensdag voor het eerst een ambachtelijke bakker. Om te peilen naar de belevingswaarde voor de bezoekers stuurde de gemeente enquêteurs op pad. De bezoekers ervaren vooral de gezelligheid, sfeer, diversiteit van mensen en waren, en de bijzonder voordelige prijzen tov andere markten als waardevol en heel positief. Meermaals per jaar worden ook ‘marktspecials’ georganiseerd: ‘aftrap zomervakantie, bezoek van de Paashaas, de ‘Gelukskaravaan’ van Femma…

Facebookzomeractie met goed gevulde prijzenpot
Je kan de multiculturele markt ook volgen via de Facebookpagina, die al veel nieuwsgierige bezoekers over de digitale vloer kreeg. We kunnen nu al verklappen dat er in de zomer een leuke actie komt, waar de bezoekers rijk gevulde boodschappentrolleys of een prachtige geldprijs kunnen winnen.

Een dagje uit in combinatie met ZLDR Luchtfabriek
Combineer je bezoek aan de markt met een erfgoedwandeling in ZLDR Luchtfabriek, en het magistrale ophaalmachinegebouw van de voormalige mijnsite. De persluchtcentrale is omgetoverd tot een boeiend belevingscentrum waar je het mijnverleden in volle glorie kan ervaren.

Benieuwd hoe er 800m diep geademd en gewerkt kon worden of hoe het voelt om in een oneindige schacht te staan? Wandel door de kleurrijke jungle van buizen en staal of tussen de reusachtige compressoren. Bekijk intrigerende films, bewonder de indrukwekkende architectuur en de effecten van de lichtkunstwerken van Jaap van den Elzen en de lego-constructies van o.a. Dirk Denoyelle. ZLDR Luchtfabriek is alle dagen gratis te bezoeken tussen 10 en 17 uur.

Heusden-Zolder stelt bovendien alles in het werk om deze zomer de beleving van de markt voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken met o.a. een bewaakte fietsparking en pendelbussen naar de randparkings.

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Toerisme Heusden-Zolder

Lut Demot
011 80 80 88