Extra promotiemiddelen voor de federale musea in Brussel

woensdag, 27 april, 2016

Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs maakt 170.000 euro vrij voor de promotie van drie federale musea en het Planetarium in Brussel. Door de terreurdreiging en de aanslagen te Parijs en Brussel liepen de bezoekersaantallen in die federale musea en het Planetarium sterk terug. Door extra promotie wil staatssecretaris Sleurs opnieuw meer bezoekers naar de musea krijgen en de publiekswerking stimuleren.

Staatssecretaris Sleurs voorziet in totaal 170.000 euro. Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) in het Jubelpark en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten aan de Kunstberg(KMSKB)  krijgen elk 50.000 euro. Het Planetarium 20.000 euro.

Het KBIN wil van zijn bezoekers ambassadeurs maken voor het museum. Ze zullen hiervoor werken met een 'photo- en videobooth'. Bezoekers kunnen hiermee getuigen op foto en video, wat dan kan gedeeld worden op de sociale media. Ze voorzien ook postkaarten en reductiekaarten en zullen adverteren in de nationale gedrukte pers.

De KMKG maken een media- en evenementencampagne op maat van de verschillende sites van het museum.  Voor het Jubelpark wordt een museumtrailer opgemaakt en komt er een regionale televisiecampagne. Het Muziekinstrumentenmuseum krijgt een re-enactment activiteit die bekend gemaakt wordt via radio en de sociale media. In de Hallepoort wordt een middeleeuwse themadag georganiseerd.

De KMSKB zullen de ondersteuning gebruiken voor bus-tram advertenties en het Planetarium van Laken houdt een mediacampagne in diverse bioscopen.

“De musea in Brussel hebben erg te lijden onder de aanslagen en de terreurdreiging”, zegt staatssecretaris Sleurs. “In het KMSK bijvoorbeeld zijn de bezoekersaantallen met 40% gedaald, maar ook in de andere musea is de daling pertinent. Ik laat de musea niet in de kou staan. Met gerichte promotiecampagnes zullen we het publiek opnieuw warm maken voor de musea en de publiekswerking opnieuw omhoog krikken.”

 

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen 
0475 71 97 42
 

Staatssecretariaat Elke Sleurs 

Jeroen Lemaitre of Luc Demullier

0486 51 86 55 of 0470 71 61 36