Meester chocolatier geeft speciaal les aan de kinderen!

woensdag, 4 mei, 2016

In het kader van de ‘Topstukken Campagne’ van de Brusselse Museumraad, richt Choco-Story Brussels de komende weken de spots op 10 geweldige stukken uit haar collectie. Je kan deze topstukken ontdekken tijdens een heerlijke rondleiding. Er staan tevens activiteiten om van te smullen op het programma.

Doorheen de tentoonstellingsruimtes van het museum, over de drie verdiepingen heen, ontdekt de bezoeker de geschiedenis van dit bruine goud, vanaf de grondstof tot het afgewerkte product. Het museum vertelt het verhaal van de wereld van cacao en chocolade. Het museum is tevens een lofzang op de kwaliteit van onze Belgische chocolade. Tijdens het bezoek geniet je van proeverijen en ben je bevoorrechte getuige van een demonstratie van onze meester-chocolatier. Je kan je bezoek alleen of onder begeleiding van een gids afleggen.

Deelnemer aan de Topstukken Campagne

Choco Story Brussels neemt deel aan de ‘#100masters’, een initiatief van de Brusselse Museumraad in samenwerking met de Brusselse musea. Van 18 mei tot 27 augustus voeren zij samen promotie voor de permanente collecties van diverse Brusselse musea. Gedurende 100 dagen staan 100 topstukken in de kijker. In Choco Story Brussels staan 10 prominente collectiestukken in de kijker, waaronder Azteekse potten en 19de-eeuwse stenen chocoladekannen.

Kinderen eregast

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei zijn kinderen onze eregasten in het museum. Speciaal op maat van onze jonge bezoekers geeft onze meester-chocolatier het beste van zichzelf. Tijdens een aangepaste rondleiding maken kinderen kennis met het productieproces van chocolade en ontdekken ze de finesses van het beroep van chocolatier. Uiteraard kunnen kinderen ook genieten van enkele heerlijke stukjes verse chocolade.

Omdat er slechts 50 kinderen per dag kunnen deelnemen aan deze Kids Days, is het noodzakelijk om te reserveren.  Dat kan best via 02-514 20 48. Choco Story Brussels vind je aan de Guldenhoofdstraat 9-11, op een boogscheut van de Grote Markt. Meer informatie op www.choco-story-brussels.be

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Choco Story Brussels

Peggy Van Lierde
02 514 20 48