Nog meer animatie, nog sterker aanbod!

dinsdag, 26 april, 2016

Tijdens de voorbije winter haalde de ploeg van Mini-Europa alle middelen, energie en talent boven om het Brusselse miniatuurpark extra mooi te maken. “Mini-Europa is en blijft één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brussel" aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa. "Jaar na jaar doen wij er alles aan om onze vele bezoekers telkens een vernieuwende en nieuwe ervaring te bieden met een mix van plezier, cultuur en - natuurlijk - de Europese gedachte. Zo was het al vanaf dag 1 en meer dan ooit blijft dit vandaag het geval. Binnenkort brengen we een eerbetoon aan het Griekse erfgoed.”

Mini-Europa, de Odyssee
De Griekse beschaving heeft zijn stempel gedrukt op het Europese gedachtengoed. Vanaf mei, worden we hieraan in Mini-Europa herinnerd met het personage Odysseus en het gezang van de sirenen. De sirenen lokten de zeelieden met hun onweerstaanbare gezang naar hun eiland. “Het gezang dat uit de luidsprekers schalt, is dit van het oudste Griekse lied waarvan men de melodie kon achterhalen”, aldus Thierry Meeùs.

Dit brengt de zomer
Naast de traditionele verfraaiingen van alle miniaturen, werden tijdens de winterstop ook de tuinen grondig aangepakt. Zo kunnen de bezoekers van een uiterst aangenaam kader genieten tijdens hun tocht voorbij de maquettes, animaties,…
Zoals elk jaar viert het miniatuurpark feest tijdens de zomervakantie. ‘Mini-Europe By Night’ komt terug op 6, 13 en 20 augustus: drie avonden, vanaf 22u30, waarvoor bezoekers niks extra hoeven te betalen, zal een spectaculair vuurwerk alle maquettes verlichten tijdens een geweldige show.

Goed nieuws
De voorbije dagen noteerde Mini-Europa opnieuw meer reserveringen van groepen uit het binnen- maar ook uit het buitenland. De hele week nog is Mini-Europa ook aanwezig op ATM Dubai. Samen met Visit Brussels wil het park inzetten op een sterkere promotie van onze hoofdstad in het algemeen en het themapark in het bijzonder.

Over Mini-Europa
In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europa, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Je vindt er meer dan 350 monumenten en animaties. Mini-Europa, een must-see!
www.minieurope.eu

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Mini-Europa

Emanuel Sys - MindShake PR
0486 17 52 65