Ontdek, beleef en speel op maat van het hele gezin!

maandag, 2 mei, 2016

Het Speelgoedmuseum in Mechelen herbergt één van de meest uitgebreide én unieke speelgoedcollecties ter wereld. Dit in tegenstelling tot andere speelgoedmusea die zich toespitsen op enkele of welbepaalde soorten speelgoed. Het museum biedt een representatief overzicht van de speelgoed- en spelcultuur, niet alleen van Vlaanderen en België, maar ook van andere landen en continenten. Ontdek het favoriete speeltje van je (groot)ouders of verdiep je in de traditionele spellen uit overzeese culturen.

Familierondleiding op Hemelvaart

Naast een buitengewone collectie valt er ook heel wat te beleven in het Speelgoedmuseum.

Haal je graag het uiterste uit een museumbezoek? Met Hemelvaart, donderdag 5 mei 2016 organiseert het Speelgoedmuseum een familierondleiding, voor groot en klein. Een speelse rondleiding waar zowel volwassenen als kinderen onder begeleiding van een gids op tocht gaan door het museum met een koffer vol activiteiten en weetjes.

Speurneuzen gezocht! 

Elke schoolvakantie kunnen jonge speurneuzen de leukste zoektochten oplossen. Tijdens de zomervakantie staat alles in teken van ‘Vlieg! Zie jij wat ik zie?’

Staat er tijdens je bezoek geen activiteit gepland in het Speelgoedmuseum? Vraag dan zeker naar de Gezinskoffer. Een koffer boordevol spelletjes en activiteiten om je bezoek nog leuker te maken! Test je geheugen met een Memory, verzin een heus schimmenspel bij de poppenkast, maak je eigen berendans of speel een spelletje knikkeren in de Bruegelafdeling.

Waar en wanneer?

Je vindt het Speelgoedmuseum in Mechelen aan de Nekkerspoelstraat 21. Het museum is open van dinsdag tot zondag, telkens van 10u tot 17u. Gesloten op maandag en op 24, 25 en 31 december en 1 januari. Meer info vind je op www.speelgoedmuseum.be of bel 015 55 70 75

Hier en hier kun je alvast beelden downloaden.

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Speelgoedmuseum

Mieke Dumont
015 55 70 75