Ook bij dit warme weer een unieke zomerbeleving

dinsdag, 19 juli, 2016

In onze musea en attracties valt in Vlaanderen en Brussel elke dag iets te beleven. Van Adinkerke tot Zutendaal en van Alken tot Zeebrugge. Van 1 juli tot 31 augustus, een hele zomer lang, weer of geen weer... Er is altijd wel ergens een leuk evenement, een zomerse happening en een unieke tentoonstelling. Ook bij tropische temperaturen bieden onze attracties en musea een welkome verfrissing!

Eindelijk is het écht zomer in ons land. Heel veel mensen genieten van een verdiende vakantie en met het verlengde weekend van 21 juli in het verschiet, zullen vele gezinnen graag ook een daguitstap plannen.

Met deze tropische temperaturen is onze Kust de favoriete bestemming van veel mensen. Onze stranden zijn er ongetwijfeld klaar voor. Na de matige seizoenstart zullen badkar- en strandstoelverhuurders ongetwijfeld goede zaken doen de komende dagen. Maar ook onze Kustattracties verwelkomen kustverblijvers en dagjesmensen met open armen. Meer dan 40 attracties en musea hebben een heerlijk zomers aanbod! Zie www.kustpas.be

Wie echter de auto- of treinrit naar de Kust wil vermijden, kan ook terecht op de vele zonnige stranden en strandjes van onze talrijke recreatiedomeinen. De vijvers en meertjes en de groene zones in de directe omgeving zorgen voor verfrissing of schaduw. Ook in onze pret- en dierenparken kunnen mensen op mooie dagen maximaal genieten.

Wie liever het hoofd koel houdt, en het daarom bij voorkeur binnen zoekt, moet beslist een museumbezoek inplannen. In Brussel loopt nog tot 27 augustus het unieke project ‘100 masters Brussels’, waarbij 100 topstukken van de Brusselse musea op diverse locaties in de stad in het voetlicht worden geplaatst. Ook in vele andere musea in Vlaanderen lopen momenteel exclusieve tentoonstellingen en ‘coole’ projecten. 

Bijgaande overzicht biedt een zonnige bloemlezing van een vijftigtal zomerse bestemmingen. Voor elk event vindt u naast plaats en datum ook een beknopte toelichting en bovendien ook de contactgegevens van de organisatoren zelf.

U kan voor uw krant of tijdschrift, voor uw radio- of televisiezender vrij en onbeperkt uit bijgaande overzicht inspiratie en informatie putten voor uw warm-weer-reportages. U kan, dankzij de contactgegevens, bovendien snel en vlot contact opnemen met de attracties en musea zelf voor meer info, voor beeldmateriaal, foto- of videoshoots, of ook voor reportages of interviews.

Tot slot nog dit: op onze portaalwebsite www.365ontdekkingsdagen.bevindt u alle praktische info van al onze leden, allen attracties en musea in Vlaanderen en Brussel. Meer info over onze koepelorganisatie vindt u opwww.toeristischeattracties.be.

We danken u alvast van harte om deze zomers zonnige initiatieven ook met uw lezers, luisteraars of kijkers te delen.