Persberichten

Kustattracties lanceren nieuwe KUSTPAS 2017
donderdag 23 maart 2017

De vzw Kustattracties, de koepelorganisatie van alle dagattracties aan onze Vlaamse Kust, stelde zopas zijn nieuwe KUSTPAS voor. Maar liefst 44 attracties bieden hun bezoekers samen meer dan 300 euro korting. Dit aanbod is geldig bij musea, themaparken, cultuur- en erfgoedsites, boottochten, natuurcentra, events en sport & ontspanningssites.

Ook bij dit warme weer een unieke zomerbeleving
dinsdag 19 juli 2016

In onze musea en attracties valt in Vlaanderen en Brussel elke dag iets te beleven. Van Adinkerke tot Zutendaal en van Alken tot Zeebrugge. Van 1 juli tot 31 augustus, een hele zomer lang, weer of geen weer... Er is altijd wel ergens een leuk evenement, een zomerse happening en een unieke tentoonstelling. Ook bij tropische temperaturen bieden onze attracties en musea een welkome verfrissing!

Altijd en overal in Vlaanderen een unieke zomerbeleving
woensdag 22 juni 2016

Download hier onze gedetailleerde zomerkalender met een overzicht van maar liefst 289 zomerse events, happenings, expo’s van onze attracties en musea. Het zijn stuk voor stuk unieke initiatieven die in de komende zomermaanden juli en augustus plaats vinden of starten.

​Naast de zomerkalender kan u ook een overzicht van de doorlopende tentoonstellingen downloaden die eerder al van start gingen, maar ook deze zomer nog doorlopen.  Deze extra kalender biedt u een overzicht van nog eens 58 exposities en langlopende projecten.

Zomerkalender van attracties en musea in Vlaanderen & Brussel
dinsdag 21 juni 2016

In onze musea en attracties valt in Vlaanderen en Brussel elke dag iets te beleven. Van Adinkerke tot Zutendaal en van Alken tot Zeebrugge. Van 1 juli tot 31 augustus, een hele zomer lang. Er is altijd wel ergens een leuk evenement, een zomerse happening en een unieke tentoonstelling.

100 Masters: 100 topstukken van de Brusselse musea
donderdag 19 mei 2016

Op 18 mei 2016 lanceerde de Brusselse Museumraad de campagne ‘100 Masters’ om de topstukken in de permanente collecties van de Brusselse musea te promoten. Bedoeling is het brede publiek – Brussels, Belgisch en internationaal – warm te maken voor de grote rijkdom van het Brusselse museumerfgoed. 41 Brusselse musea bundelen de krachten, van kunstmusea over wetenschappelijke musea en

Virtual Reality Experience, net écht!
woensdag 18 mei 2016

Vorig jaar startte Historium een experiment met virtual reality in haar Historium VR Lab. Na een uitgebreide testperiode met duizenden proefpersonen werd onlangs de VR Experience officieel geopend voor het publiek. Je komt als bezoeker terecht in het Brugge van de 15de eeuw. Net alsof je er zelf écht bij was! Historium brengt je aan de hand van decor, film en speciale effecten terug naar 1435. Je volgt het romantische verhaal van leerjongen Jacob, die werkt voor meester-schilder Jan Van Eyck.

Blijven vernieuwen is het devies!
dinsdag 17 mei 2016

Technopolis® blinkt uit in haar veelzijdigheid. Naast het walhalla voor wetenschap en technologie voor zowel bezoekers en scholen, is het doe-centrum ook de place-to-be voor teambuildings en communie- of lentefeesten. Technopolis® blijft ondertussen investeren in vernieuwing: in nieuwe interactieve opstellingen, in evenementen, maar ook in bezoekerscomfort!   
 

De markt is van én voor iedereen in Heusden-Zolder!
vrijdag 13 mei 2016

De multiculturele markt van Heusden-Zolder is met maar liefst 170 standhouders een begrip in Limburg en ver daarbuiten. Met zijn aanbod van onder meer exotische etenswaren, groenten, fruit, olijven, textiel,… is de markt een van de grootste van Limburg. Heel opvallend is dat bezoekers van ver buiten onze provincie- en landsgrenzen afzakken naar de mijnsite. Gelegen in een kader van fraai gerestaureerde gebouwen en relicten uit het mijnverleden, in de schaduw van de ZLDR Luchtfabriek, straalt deze markt het gastvrije karakter van deze gemeente uit.

Puck viert vandaag haar 50ste verjaardag!
donderdag 12 mei 2016

Dolfijn Puck, de op twee na oudste dolfijn van Europa, is een halve eeuw oud. En dat viert Boudewijn Seapark vandaag graag door de tuimelaardolfijn te verwennen met een vistaart! Puck is de leidster van de dolfijnengroep in het Brugse dolfinarium. De andere zeezoogdieren  verrasten haar met verjaardagsliedjes en gaven haar een welverdiend applaus! Klik HIER voor de video.

De tentoonstellingen bekijken met gebaren!
woensdag 11 mei 2016

Voortaan kan je een rondleiding in gebarentaal volgen in de lopende tentoonstellingen van het Paleis voor Schone Kunsten: “Daniel Buren. Een Fresco” en “Theo van Doesburg. Een nieuwe kijk op leven, kunst en technologie”. Doven en slechthorenden ontdekken onze tentoonstellingen met dove gidsen die de Belgisch-Franse of internationale gebarentaal machtig zijn.

Gastvrije campagne versterkt toeristisch imago
dinsdag 10 mei 2016

Ook na de aanslagen van 22 maart blijft Vlaanderen een aantrekkelijke toeristische bestemming die haar troeven met de wereld wil delen. Dat is de boodschap van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, Toerisme Vlaanderen en de toeristische sectoren, waaronder Toeristische Attracties vzw. Met vereende krachten is een herstelbeleid voor de toeristische sector klaargestoomd. Met aangepaste acties in het buitenland en een welkomcampagne in het binnenland die bezoekers aanzet om onze gastvrijheid te delen: ‘Share our smile’. Weyts: “We hebben in Vlaanderen veel te delen omdat we veel te bieden hebben”.

Uniek initiatief leidt museumbezoekers rond in de regio!
maandag 09 mei 2016

Een nieuwe initiatief van het For Freedom Museum is de ‘For Freedom Huifkartocht’ die ingereden wordt op 17 mei aanstaande. Tijdens een vier uur durende tocht, trek je met paard en huifkar door het achterland van Knokke-Heist. Halverwege de rit is een bezoek gepland aan het museum en onderweg word je extra verwend met lekkers uit de eigen streek!

Autoworld Brussels schakelt een versnelling hoger!
vrijdag 06 mei 2016

Tussen de grote tentoonstellingen van Autoworld door, zoals die van Vespa, die in april werd afgesloten, en die van Alpine, die tijdens de grote vakantie op de 1e verdieping van het museum zal worden ingericht, worden voor '... in the Spotlight' binnenkort twee mythische wagens naar voren geschoven: de Volvo Amazon die 60 jaar lang het straatbeeld verfraaide, en de Jeep Willys die driekwarteeuw lang heel wat stof deed opwaaien.  Voor beide evenementen worden telkens een tiental unieke auto's op de benedenverdieping van het museum opgesteld.

Meester chocolatier geeft speciaal les aan de kinderen!
woensdag 04 mei 2016

In het kader van de ‘Topstukken Campagne’ van de Brusselse Museumraad, richt Choco-Story Brussels de komende weken de spots op 10 geweldige stukken uit haar collectie. Je kan deze topstukken ontdekken tijdens een heerlijke rondleiding. Er staan tevens activiteiten om van te smullen op het programma.

Educatief team van In Flanders Fields draait op volle toeren!
dinsdag 03 mei 2016

Het In Flanders Fields Museum in Ieper brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. Naast de permanente tentoonstelling is er ook een actuele educatieve werking. Deze dienst biedt een uitgebreid aanbod aan educatieve activiteiten aan voor binnen- en buitenlandse scholen. Het 3-koppige team is elke dag in de weer om scholieren na of vóór het museumbezoek d.m.v. workshops en tochten wegwijs te maken in het verhaal van de Eerste Wereldoorlog. 

Ontdek, beleef en speel op maat van het hele gezin!
maandag 02 mei 2016

Het Speelgoedmuseum in Mechelen herbergt één van de meest uitgebreide én unieke speelgoedcollecties ter wereld. Dit in tegenstelling tot andere speelgoedmusea die zich toespitsen op enkele of welbepaalde soorten speelgoed. Het museum biedt een representatief overzicht van de speelgoed- en spelcultuur, niet alleen van Vlaanderen en België, maar ook van andere landen en continenten. Ontdek het favoriete speeltje van je (groot)ouders of verdiep je in de traditionele spellen uit overzeese culturen.

Trek ook je stoute schoenen aan en ontdek ‘Eperon d’Or’!
vrijdag 29 april 2016

24 april, Erfgoeddag in Vlaanderen. De dag ook waarop Eperon d’Or voor het eerst de deuren opende voor het grote publiek. Meteen een schot in de roos. Maar liefst 1.027 geïnteresseerde bezoekers genoten niet alleen van de prachtige unieke collectie, maar ook van het schitterend gerestaureerd gebouw. Inmiddels lopen de reserveringen zeer vlot binnen.

In Sint-Truiden bloeit het toerisme!
donderdag 28 april 2016

De bloesemfeesten in Sint-Truiden gaan hun laatste dagen in! Vele toeristen hebben de voorbije weken al kunnen genieten van de bloesempracht. Nog niet kunnen langskomen? Het is nog niet te laat, net niet! De appelbloesems en late kers staan momenteel nog volop in bloei!

Extra promotiemiddelen voor de federale musea in Brussel
woensdag 27 april 2016

Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs maakt 170.000 euro vrij voor de promotie van drie federale musea en het Planetarium in Brussel. Door de terreurdreiging en de aanslagen te Parijs en Brussel liepen de bezoekersaantallen in die federale musea en het Planetarium sterk terug. Door extra promotie wil staatssecretaris Sleurs opnieuw meer bezoekers naar de musea krijgen en de publiekswerking stimuleren.

Nog meer animatie, nog sterker aanbod!
dinsdag 26 april 2016

Tijdens de voorbije winter haalde de ploeg van Mini-Europa alle middelen, energie en talent boven om het Brusselse miniatuurpark extra mooi te maken. “Mini-Europa is en blijft één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brussel" aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa. "Jaar na jaar doen wij er alles aan om onze vele bezoekers telkens een vernieuwende en nieuwe ervaring te bieden met een mix van plezier, cultuur en - natuurlijk - de Europese gedachte. Zo was het al vanaf dag 1 en meer dan ooit blijft dit vandaag het geval.

Een seizoen dat volop bruist van beleving
maandag 25 april 2016

Het toeristisch seizoen 2016 wordt een seizoen vol evenementen voor Bellewaerde. Afgelopen weekend 23-24 april kwamen de favoriete figuren van Nickelodeon langs. Eind juni is er een muziekfestival voor jongeren en op 23 & 24 juli kunnen de bezoekers Jommeke en zijn vrienden ontmoeten. Daarnaast zijn er nog de klassiekers zoals de zomernocturnes en Halloween Fiësta Mortal.

Train World zit op het goede spoor!
vrijdag 22 april 2016

Train World, het uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen, werd recent nog bekroond met een prestigieuze ‘Visit Brussels Award’ voor de opening of de renovatie van een locatie die belangrijk is voor de toeristische sector of de evenementensector van Brussel. Reacties van bezoekers bewijzen dat deze award een terechte erkenning is.

Dalende bezoekerscijfers na 22 maart? Tijd om het tij te keren!
donderdag 21 april 2016

Ons land staat momenteel onder zware economische druk.  Ook op het vlak van toerisme horen we heel veel negatieve berichten. Toeristen blijven weg, kamers blijven leeg, restaurants hebben minder couverts,… maar gaan de bezoekersaantallen ook in onze musea en attracties in dalende lijn?

Militza Kuipers leidt volgende vier jaar de vzw Toeristische Attracties
dinsdag 01 maart 2016

Brussel, 29 februari 2016 - Tijdens een bijzondere zitting van de Raad van Bestuur werd afgelopen vrijdag een nieuwe voorzitter verkozen voor Toeristische Attracties vzw.  Militza Kuipers, Coordinator Hospitality, Marketing & Sales bij Toegangspoort Kattevennen en Cosmodrome Genk, zal de koepelorganisatie van de dagattracties de komende vier jaar leiden.  Zij volgt daarmee Bart Gouwy op, die de vereniging voorzat sinds 2012.  Zijn volledig mandaat als voorzitter liep af op 26 februari 2016.