In Sint-Truiden bloeit het toerisme!

donderdag, 28 april, 2016

De bloesemfeesten in Sint-Truiden gaan hun laatste dagen in! Vele toeristen hebben de voorbije weken al kunnen genieten van de bloesempracht. Nog niet kunnen langskomen? Het is nog niet te laat, net niet! De appelbloesems en late kers staan momenteel nog volop in bloei!

Snel zijn is de boodschap
Wil je de geurende bloesempracht nog bewonderen? Dan kan dat komend weekend nog. De mooie uitgestippelde fiets- of wandelroutes brengen je naar leuke bloesemlocaties met bloesembezoekjes.
Haspengouw met haar uitgestrekt boomgaarden kun je ook ontdekken met de Bloesemtoerbus, een aanrader voor wie de streek minder kent!

Komende zaterdag 30 april kun je nog deelnemen aan rondleidingen (14u en 15u) op twee fruitbedrijven:
Fruitbedrijf Jorishoeve, Boekhoutstraat 35 in Gingelom. In deze traditionele vierkantshoeve uit 1854 kom je alles te weten over de milieuvriendelijke en geïntegreerde wijze waarop appelen en peren geteeld worden.
Fruitbedrijf Jacobs, Heide 114 in Kortenbos. Naast appelen en peren start Hugo Jacobs zijn seizoen met heerlijke kersen. Een nieuwe variëteit werd op dit bedrijf geboren: Appache, een lekkere zomerappel. Hugo is ook imker. In zijn boomgaard zorgen bijen voor lekkere bloesemhoning. Op zondag 1 mei kun je terecht op het bloesemterras bij Fruitbedrijf Porrey, Naamsesteenweg 439c in Sint-Truiden.

Het hele weekend kun je langs het fietsknooppuntennetwerk de ‘Mobiele Wijnbar’ aantreffen tussen 11u en 18u. Als je fietst in de regio, hou dan even halt tussen de knooppunten 135 en 188 (Volmolen Stayen) of tussen de knooppunten 171 en 180 (Zepperen Honsberg - enkel op zaterdag).

De Bloesemtoerbus rijdt ook nog nog elke dag tot en met 1 mei. Je toert met de bus doorheen het bloesemende landschap van Haspengouw onder leiding van een ervaren gids. Je bezoekt een fruit- of landbouwbedrijf en je stopt onderweg voor een korte wandeling aan de kapel van Helshoven.
Alle deelnemers krijgen een lekkere verrassing. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.  De bus vertrekt om 14u aan Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt. Vooraf reserveren bij Toerisme Sint-Truiden is een must. Dat kan telefonisch op 011-70 18 18 of via mail naar info.toerisme@sint-truiden.be.
Prijs: 15 euro per persoon

Nog meer goed nieuws!
April is de bloesemmaand, traditioneel worden dan verschillende activiteiten georganiseerd in het teken van de bloesem. Dit jaar noteerde de dienst voor toerisme 30% meer boekingen voor de bloesemnocturne bij fruitbedrijf Jacobs. De bloesemterrassen bij Pipo appelsappen en fruitbedrijf Porreye hebben zelfs tot 50% meer bezoekers ontvangen in vergelijking met vorig jaar. Een bijzonder positief resultaat! Ook de bloesembezoekjes op verschillende locaties hebben ondanks het slechte weer toch nog voldoende bezoekers gehad.

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Toerisme Sint-Truiden

Bart Vandercasteelen
011 70 18 22