Steunpunt vakantieparticipatie

EEN PARTNERSCHAP met STEUNPUNT VAKANTIEPARTICIPATIE, TOERISME VLAANDEREN, een aanrader!

Toerisme Vlaanderen is rotsvast overtuigd van de positieve effecten van vakantie. Vakantie bevordert de gezondheid, versterkt de familiebanden en vergroot sociale netwerken. Na een vakantie staan mensen positiever in het leven en hebben ze meer zelfvertrouwen.

Samen met een netwerk van meer dan 2100 partners maakt Steunpunt Vakantieparticipatie het recht op vakantie waar. Voor jou, als lid van Toeristische Attracties vzw, is deelname aan dit project een manier om je maatschappelijk engagement op een professionele manier waar te maken.

Over de vele voordelen voor de vakantiegangers, mensen met een laag inkomen, vertellen de mensen van Steunpunt Vakantieparticipatie je graag meer via hun onderzoeken, verhalen en nog veel meer. Maar ook voor jou als toeristische ondernemer hangen er heel wat voordelen vast aan een samenwerking met Steunpunt Vakantieparticipatie. We zetten ze alvast even op een rijtje:

 1. Steunpunt Vakantieparticipatie promoot jouw museum of attractie in zijn netwerk. Dit netwerk betekent bijna 600 toeristische ondernemers, 1600 sociale lidorganisaties en meer dan 123.000 vakantiegangers die gebruik maakten van de korting. In dit netwerk word jij gepromoot als maatschappelijk verantwoord ondernemer via:
 • 1 A4-pagina in de papieren gids daguitstappen of vakanties (voor de leden die ook logies aanbieden)
 • Een pagina op de website www.vakantieparticipatie.be
 • De nieuwsbrief van vakantieparticipatie en/of Toerisme Vlaanderen
 • Een infoboekje voor uw attractie op maat van onze doelgroep
   
 1. Het netwerk Vakantieparticipatie promoot het recht op vakantie bij de sociale lidorganisaties die op hun beurt de daguitstapmogelijkheden promoten bij hun cliënteel. Daardoor boor je als toeristisch ondernemer een nieuw doelpubliek aan:
 • Een publiek dat anders niet op uitstap gaat via ons partnerschap met ruim 1600 sociale lidorganisaties
 • Indirecte promotie door het positieve oordeel van heel wat professionals in de sociale en toeristische sector
   
 1. De kern, het hart van de werking van Steunpunt Vakantieparticipatie is zijn professionele boekingscentrale, steeds bemand door onze goed opgeleide vakantiebemiddelaars. Het boekingssysteem waar het Steunpunt mee werkt is betrouwbaar, duidelijk en eenvoudig.
 • Garantie van de juiste tarieven bij de juiste doelgroep dankzij doelgroepencharter sociale organisaties (kansarmen zijn 100% behoeftig—de screening is waterdicht!)
 • Ondersteuning door boekingscentrale met reservatiemedewerkers van Steunpunt Vakantieparticipatie
   
 1. Als je toetreedt tot het netwerk, dan maak je deel uit van een krachtig, professioneel samenwerkingsplatform ‘iedereen verdient vakantie’.  Toerisme Vlaanderen is initiator en facilitator van dit netwerk dat ondertussen ruim 2100 publieke en private partners verbindt. Door deelname aan Steunpunt Vakantieparticipatie draag je samen met dit netwerk de missie ‘Iedereen verdient vakantie’ uit op internationaal niveau. Neem eens een kijkje op www.iedereenverdientvakantie.be.

   

 2. Expertise uitwisselen is onontbeerlijk in het netwerk Vakantieparticipatie. Verwacht dan als partner zeker ook uitnodigingen voor het jaarlijkse forum, vormingsmomenten, lerende netwerken, ontmoetingstafels, straffe koffies en nog zoveel meer. Deze momenten organiseert het Steunpunt om ervoor te zorgen dat alle partijen elkaar beter leren kennen, expertise en ideeën kunnen uitwisselen en meer kansen creëren. Heb jij, als toeristische partner, een vraag, een bezorgdheid, een zicht op nieuwe opportuniteiten, dan gaat Steunpunt Vakantieparticipatie aan de slag om de juiste schakels in het netwerk samen te brengen om een gepast antwoord te bieden.

   

 3. Deelname aan Vakantieparticipatie is ook betrokkenheid aan MVO Vlaanderen, The Shift, Sociale Innovatiefabriek, Flanders Investment & Trade, Unizo, Voka, …
   

In ruil voor jullie goodwill, maken het Steunpunt Vakantieparticipatie jullie graag zichtbaar in zijn netwerk. Hoe meer je biedt, hoe meer visibiliteit, én helemaal gratis.

Interesse?  Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Geneviève Delefortrie van het Steunpunt Vakantieparticipatie.  Dat kan telefonisch via 02-50 40 474 of 0498-86 18 28. Mailen kan ook naar geneviève.delefortrie@toerismevlaanderen.be

Onderstaande reportages, getuigenissen en voorbeelden van initiatieven van onze leden, kunnen jou ongetwijfeld ook inspireren om tot het netwerk van het Steunpunt Vakantieparticipatie toe te treden:

Nieuwsoverzicht

Iedereen verdient vakantie in Gent
woensdag 15 juni 2016

De stad Gent gaat een verregaande samenwerking aan met Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Sinds begin dit jaar betalen vakantiegangers die boeken via Steunpunt Vakantieparticpatie geen verblijfstaks meer in Gent. En dat is slechts één van de initiatieven die Gent neemt om vakantie mogelijk te maken voor iedereen, ongeacht de financiële of eventuele andere drempels waarmee ze kampen. Toerisme Vlaanderen is blij met de initiatieven van Gent en hoopt dat andere steden zullen volgen.

Flexibele boeking van daguitstappen: da's een welkome oplossing
donderdag 17 maart 2016

Vakantie? Dat is rust, een beetje langer slapen, wakker worden en de dag op je laten afkomen.’ Als de kleinkinderen (18, 16 en 12)  meegaan, maken Robert en Liliane weinig plannen vooraf. Alle drie de kleinkinderen hebben autisme. Daardoor is vooraf plannen maken niet simpel. ‘We plannen af en toe wel een daguitstap, maar het is nooit zeker of we die ook kunnen doen. Als één van de kinderen ’s morgens niet in de stemming is en niet meewil, dan zijn we eraan voor de moeite.’ Flexibele daguitstappen zijn voor Liliane, Robert en de kleinkinderen een welkome oplossing.

Primeur: vakantievlinder siert gids 365 ontdekkingsdagen
vrijdag 05 februari 2016

Toeristische attracties vzw, de sectorvereniging van toeristische attracties, musea en belevingscentra in Vlaanderen en Brussel, neemt de vlinder van Vakantieparticipatie mee in haar jaarlijkse gids ‘365 ontdekkingsdagen’. Attracties die via Vakantieparticipatie een korting aanbieden voor mensen met een beperkt budget, gaan op die manier snel herkenbaar zijn voor een breed publiek van daguitstappers en vakantiegangers. De gids verschijnt op 840.000 exemplaren.

Gevonden: het schoonste beroep dat er is
zondag 31 januari 2016

‘Als ik na een rondleiding met een groep weer thuiskom, heb ik altijd weer veel te vertellen’, lacht een enthousiaste Monique Emmerechts-Debucquoy, gids in Oudenaarde en omgeving. ‘Elke rondleiding is uniek, want elke groep is weer helemaal anders. Monique maakt van haar gidsbeurten een belevenis voor de gasten én voor zichzelf. ‘Altijd opnieuw leer ik iets van de mensen. Ik krijg van mijn gasten evenveel terug als wat ik hen probeer te geven.’ Daarin schuilt voor Monique de vreugde van het schoonste beroep dat ze zich kan voorstellen.

Steunpunt Vakantieparticipatie stuurt recordaantal Vlamingen op vakantie
donderdag 21 januari 2016

Ruim 148 000 mensen met een laag inkomen konden in 2015 dankzij het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen genieten van een daguitstap of een korte vakantie. Dat zijn er maar liefst 20% meer dan in 2014. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts is tevreden: “We hebben de werking van het Steunpunt versterkt en dat werpt nu al flinke vruchten af. We slagen er in steeds meer mensen te bereiken”.