Train World zit op het goede spoor!

vrijdag, 22 april, 2016

Train World, het uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen, werd recent nog bekroond met een prestigieuze ‘Visit Brussels Award’ voor de opening of de renovatie van een locatie die belangrijk is voor de toeristische sector of de evenementensector van Brussel. Reacties van bezoekers bewijzen dat deze award een terechte erkenning is.

Het gloednieuwe museum, dat pas eind september 2015 de deuren opende, kreeg inmiddels al meer dan 113.000 bezoekers over de vloer.  Uit de reacties van zowel de professionals uit de toeristische sector als van het publiek mag blijken dat een bezoek aan Train World absoluut de moeite loont.

Train World kreeg in de nieuwste uitgave van de Groene Michelingids drie sterren en staat samen met de Brusselse Grote Markt en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en het Jubelparkmuseum in de Top 10 van de te bezoeken bezienswaardigheden in Brussel.

Op Trip Advisor is Train World naar de Top 10 opgeklommen. Meer dan 7.000 fans op Facebook tonen de waardering van de bezoeker aan. Bij de groepsbezoekers vallen vooral de bijzonder positieve reacties op over de gidsen en de rondleidingen: ‘Bij navraag op de bus na ons bezoek was er unanimiteit bij elk van de drie groepen: enthousiasme over elk van de gidsen’ en ‘Ik houd eraan u mede te delen dat wij een uiterst aangename, leerrijke en onvergetelijke  namiddag hebben beleefd’ en ook nog  ‘Wij hadden twee gidsen gereserveerd, een Nederlandstalige en een Franstalige.
Die heren waren niet goed, ze waren f a n t a s t i s c h.’  Ook vanuit het buitenland schrijven mensen na hun bezoek: ‘In addition the guide was an positive experience too. His was engaged and you could feel his dedication to the museum and trains.’

Het museum toont de mooiste en meest unieke stukken uit de geschiedenis van de Belgische spoorwegen, biedt een spectaculaire blik op het verleden van België als spoorwegpionier, en brengt tevens een boeiend verhaal over de huidige en toekomstige rol van het spoor.

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Train World

Pieter Jonckers 
0477  87 12 88 

Daisy Dalcette
0491 72 55 53