Uniek initiatief leidt museumbezoekers rond in de regio!

maandag, 9 mei, 2016

Een nieuwe initiatief van het For Freedom Museum is de ‘For Freedom Huifkartocht’ die ingereden wordt op 17 mei aanstaande. Tijdens een vier uur durende tocht, trek je met paard en huifkar door het achterland van Knokke-Heist. Halverwege de rit is een bezoek gepland aan het museum en onderweg word je extra verwend met lekkers uit de eigen streek!

Na 7 jaar een vaste waarde voor binnen- en buitenlandse gasten

Pas op 25 april 2009 opende het For Freedom Museum zijn deuren. Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan ontving het museum ‘The Gouvernor General’s Medal’ uit handen van David Johnson, staatshoofd van Canada in naam van Hare Majesteit  Queen Elisabeth II van Groot-Brittannië.

Inmiddels vonden al haast 50.000 bezoekers de weg naar dit uniek museum die de ‘Bezetting en Bevrijding van de Zwinstreek en West-Zeeuws-Vlaanderen tijdens WO-II’ als uniek thema heeft. ‘Operation Switchback’ was het codewoord voor  de gezamenlijke, Canadese, Britse en Poolse veldslag die als doel had de Schelde  vrij te maken en de haven van Antwerpen open te stellen voor de bevoorrading van de geallieerde troepen. Het  eerste Canadees schip voer de haven van Antwerpen binnen op 28 november 1944, slechts 3 weken voor het Ardennen-offensief.

Paul Reed, medewerker  en gids van Leger Battlefield Tour Operator uit de UK verklaarde  na een recent bezoek nog dat “For Freedom Museum is the hidden ‘gem’ (juweel) in the World War-II  museumworld and we will break the news to our customers”. Kort na zijn bezoek werd het museum opgenomen in een rondreis langs de Belgische battlefields.  Intussen lopen dezer dagen diverse groepsboekingen vanuit Groot-Brittannië binnen.

NIEUW - For Freedom Huifkartocht in en om Knokke-Heist

Je tocht start aan het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist en trekt eerst door het pittoreske  Duinbergen, om via de rustgevende Polders van Ramskapelle aan het For Freedom Museum halt te houden. Na het geleid bezoek ontdek je nog het prachtige hinterland  van Knokke-Heist. Onderweg word je bovendien verwend met heerlijke streekgebonden mondgeneugten.

Het For Freedom Museum brengt ook een boodschap van vrede en is bijzonder gericht naar een jeugdig publiek en het onderwijs. Met de medewerking van gemeentebestuur, van toeristische en culturele diensten van Knokke-Heist wil het For Freedom Museum verder bouwen aan zijn nationale en internationale erkenning. Meer info op www.forfreedommuseum.be

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

For Freedom Museum

Danny en Freddy Jones
050 68 71 30