Virtual Reality Experience, net écht!

woensdag, 18 mei, 2016

Vorig jaar startte Historium een experiment met virtual reality in haar Historium VR Lab. Na een uitgebreide testperiode met duizenden proefpersonen werd onlangs de VR Experience officieel geopend voor het publiek. Je komt als bezoeker terecht in het Brugge van de 15de eeuw. Net alsof je er zelf écht bij was! Historium brengt je aan de hand van decor, film en speciale effecten terug naar 1435. Je volgt het romantische verhaal van leerjongen Jacob, die werkt voor meester-schilder Jan Van Eyck.

Virtual Reality Laboratorium
In het Virtual Reality Laboratorium brengt Historium het 15de eeuwse Brugge virtueel tot leven. Voor de Virtual Reality omgeving is minutieus rekening gehouden met de historische realiteit om de stad Brugge geschiedkundig zo accuraat mogelijk weer op te bouwen. Het resultaat is écht indrukwekkend! Het voorbije jaar werd alles uitvoerig getest door heel wat bezoekers.

Volwaardige beleving
Ook al was Historium de eerste in België met een dergelijke beleving, we merken vandaag dat VR trending is. Historium streeft enerzijds naar een waarheidsgetrouwe beleving, maar daarnaast ook naar een realistische. Hiervoor werden speciale 4D-effecten toegevoegd zodat de natuurelementen van immersie in het 15de eeuwse Brugge volledig beleefd kunnen worden. De beleving gaat dus een stap verder dan wat je kan zien op je smartphone met een VR-bril thuis. De VR Experience is een extra ervaring waarvan je kan genieten tijdens jouw bezoek aan Historium. Voor deze ervaring betaal je een kleine meerprijs van 3,50 euro. Je krijgt er wel 10 minuten spectaculaire extra beleving in een 360° virtuele wereld bovenop. Of zoals een bezoeker recent nog zei: ‘Een adembenemende ervaring! In één woord: een echte must! Historium is een combinatie van een museum , video-show + ... De ontwerpers & makers verdienen een gouden medaille van de stad Brugge.’

City VR
Een afgeleid product is de City VR. Deze set bevat een infomapje en een Google Cardboard, waarmee je als het ware zelf op stap kan gaan in de stad. Uitgerust met een cardboardbril waarin elke mogelijke smartphone past, kan de je tijdens de stadswandeling zes unieke locaties bekijken door een historische bril. Gebouwen die we kennen in de hedendaagse context, en zelfs gebouwen die lange tijd geleden verdwenen zijn, komen tot leven in hun originele middeleeuwse setting.

 

Perscontact        

Toeristische Attracties vzw

Bart Vermeulen
0475 71 97 42

Info & beeldmateriaal

Historium

Simon Moeyaert of Simon Vanbeylen
050 34 80 36